Links

http://www.veenletters.nl/
Doelstelling van ‘Veenletters’ is het informeren van bewoners van de dorpen Langelille, Munnekeburen, Nijetrijne, Scherpenzeel, Slijkenburg en Spanga over gebeurtenissen in deze dorpen en omstreken. 

De Rietnymf - Life en Nature Centrum
De Rietnymf is een natuur en educatie centrum gevestigd in de Groote Veenpolder in zuid Friesland bij het prachtige natuurgebied de Rottige Meente tussen Scherpenzeel en Munnekeburen in de gemeente Weststellingwerf. Bezoekers van ons natuurcentrum wil men kennis laten maken met allerlei processen die natuur en milieu beïnvloeden.

Aanpak van hoofdluizen
Op school worden alle kinderen na de vakanties gecontroleerd op hoofdluis door de werkgroep Luizenpluizen. Bovendien als er een een melding binnenkomt dat ouders luizen hebben gevonden bij hun kind, dan volgt daarop een controle in de betreffende groep en indien nodig ook in de hele school. Twee weken na de controle volgt een hercontrole. Op school ligt het protocol Luizen Pluizen ter inzage. Door op 'Aanpak van hoofdluizen' te klikken krijgt u een duidelijk filmpje over de aanpak van hoofdluis te zien.

BSO Thuishuis De Speelhoek
Thuishuis de Speelhoek is een kleinschalig kindercentrum (KDV en BSO) met een kindvriendelijke en huiselijke inrichting. U vindt Thuishuis de Speelhoek in het multifunctioneel centrum De Drie Turven in Munnekeburen samen met samenwerkingsschool De Avonturijn, de peuterspeelzaal en de sporthal op loopafstand. Vanuit de omliggende dorpen Scherpenzeel, Langelille, Kuinre, Nijetrijne, Echtenerbrug, Oldelamer prima bereikbaar.

Techniekclub in MFA De Drie Turven
Een club voor (vooralsnog)  jongens en meisjes uit groep 7 en 8 van OBS De Aventurijn, die er na streeft om zo’n 10x per jaar op vrijdag een leuke techniekmiddag te organiseren onder begeleiding van enthousiaste en handige vrijwilligers. 

Informatie over stenen (o.a. aventurijn):
In het hart van 't pittoreske Giethoorn loopt u over een sfeervol bruggetje zó het oudste museum van Giethoorn binnen: Museum 'De Oude Aarde'. Al sinds 1969 dé inspirerende thuisplaats voor één van Nederlands mooiste collectie mineralen en fossielen, verzameld uit de moederschoot der aarde. Komt u binnenkort eens kijken? Een stééngoed idee!