Nieuws - De Aventurijn weer open

We zijn weer op school! Na 8 weken mogen de schooldeuren weer open en zijn de leerlingen weer van harte welkom. 6 weken thuisonderwijs heeft veel gevraagd van de leerlingen, ouder(s)/verzorger(s) en leerkrachten. Met respect en waardering kijken we terug op de flexibiliteit en creativiteit van een ieder. Het was continu nadenken wat mocht en wat we beter konden laten en wat is dan het alternatief.... Dit alles met het doel om het Corona-virus binnen de perken te houden en de het risico van verspreiden zo laag mogelijk te houden. Zodat velen onder ons gezond blijven. 

Op maandag 11 mei hing de vlag in de top! Spannend en toch wel heel prettig!! En tijdens het teamoverleg op woensdag 6 mei werd het team verrast met iets lekkers bij de koffie. Dit was een lief gebaar van de ouders & kinderen.                    

50% onderwijstijd op school voor 50% van het aantal leerlingen. De leerkrachten en leerlingen vinden het fijn om samen weer op school weer met onderwijs bezig te zijn. Daarnaast krijgen de leerlingen de instructie voor het thuisonderwijs als zij niet op school mogen zijn. Ook dit systeem vraagt het nodige denkwerk, creativiteit en flexibiliteit van ons allen. En toch is er rust op school en is iedereen met onderwijs bezig. Want dit is toch de basis van ons vak; leerlingen ondersteunen in hun ontwikkeling en betrokken zijn bij hun welbevinden. En dan is de school een fijne plek om samen met de klasgenootjes en collega's de gehele dag te mogen vertoeven.  

 

 

Geplaatst op: 18 Mei 2020

terug